19 mrt 2016

Herdenken van de Groote Oorlog

Elke Decruynaere en Tine Heyse ? zaterdag 19 maart Op zaterdag 19 maart zullen Groen schepenen , Tine Heyse en Sofie Bracke (Open VLD) aanwezig zijn op het open atelier

Elke DecruynaereComingWorldRememberMe (CWXRM) in de Gentse stedelijke Jenaplanschool De Feniks.

 

CWXRM is een project dat via artistieke weg de slachtoffers van de Groote Oorlog wenst te herinneren en kinderen die vandaag slachtoffer zijn, ondersteunt.

Ter nagedachtenis van de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd workshops volgen om samen 600.000 kleine beeldjes te maken: één beeldje voor elke gesneuvelde op Belgische bodem. Alle beeldjes samen vormen de land art installatie op het niemandsland van de frontzone rond Ieper.
 

Logo CWRM "Het gaat over een bewustmakingsproject", stelt schepen Decruynaere, "met herdenken, helpen, reflecteren en verbinden als hoofddoelstellingen. Iedereen van de school mocht deelnemen en een beeld maken."
De opbrengst van de verkoop van de beeldjes gaat naar een goed doel dat kinderen in oorlogssituaties helpt. 

"Door het engagement van al de betrokken mensen worden verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden" zegt de schepen. Uiteindelijk doel is de land art installatie als een grens- en generatie-overschrijdend symbool van vrede.
 

Voor meer info verwijzen we u naar deze website