17 nov 2017

Iedereen anders, allemaal Gent!

Diversiteit is een verrijking voor onze stad en respect is de basis van hoe we met elkaar omgaan.  Dat is de boodschap van de campagne die gisteren werd  gelanceerd door schepenen Elke Decruynaere en Resul Tapmaz.Het campagnebeeld is een tekening van tekenaar Jeroen Van Zwol en geeft de diversiteit in onze stad weer.

De komende weken is de tekening overal in het straatbeeld te zien. Er worden ook postkaarten verdeeld via horecazaken.

Elke Decruynaere: "Hoe we m  et elkaar omgaan, bepaalt niet alleen de sfeer in onze stad maar ook onze toekomst. Kinderen en jongeren pikken op wat ze in hun omgeving zien en leren daarvan. Aan ons allemaal dus om het goede voorbeeld te geven.  Daarom zet ik mee mijn schouders onder deze campagne en gaan we hiermee aan de slag in onze scholen en in het jeugdwerk."

De Stad verzamelde zes Gentenaars, zes verschillende mensen met elk hun achtergrond en verhaal, die hun kijk geven op het samenleven in diversiteit in Gent.

Uit hun verhaal blijkt dat leven in diversiteit niet altijd makkelijk is.Tegelijk is hun verhaal hoopvol en positief. Hun getuigenissen zijn te lezen op de website www.stad.gent/diversestad.