30 jun 2016

Iftar-maaltijd bij Kubat’s Boxing

Op donderdagavond 30 juni was schepen Elke Decruynaere te gast op een Iftar, de maaltijd die tijdens de Ramadan na zonsondergang wordt genuttigd, van in de Meibloemstraat in de Brugse Poort.Kubat's Boxing Gym

 De vereniging werd in oktober 2015 opgericht door tweevoudig Belgisch bokskampioen Selim Kubat, omringd door een sterke groep vrijwilligers en heeft een sterke verankering met Averroes vzw en het verenigingsleven in de buurt. Ze slaagden er op kort tijd in om niet minder dan 250 jongeren per week te begeleiden. Tijdens de rondleiding kon schepen Elke Decruynaere met haar eigen ogen zien hoe de vereniging de gehuurde loods met eigen middelen heeft ingericht. Maar de club doet veel meer dan verschillende soorten sport- en bokslessen: vormingen, sociaal-culturele activiteiten en - indien nodig - individuele trajecten voor jongeren met hulpvragen.

Schepen Elke Decruynaere: 'Ik ben diep onder de indruk van de superdiverse werking van de sportschool en de laagdrempelige manier hoe ze een grote groep kwetsbare jongeren bereiken. De solidariteit die deze vormen van vrijetijdsbesteding voor en door de buurt uitademt zijn ronduit hartverwarmend."