12 okt 2017

Ina, held van de dag.

 Vandaag is de dag van de kinderbegeleider. Dan zetten we al onze kinderbegeleiders in de bloemetjes. Zo belandde ik deze ochtend in het kinderdagverblijf de Petteflat en leerde er Ina kennen. 29 jaar al werkt ze als kinderbegeleider voor de Stad Gent. Ze spoort daarvoor helemaal uit Sint-Truiden naar Gent. Als ze de vroegdienst heeft staat ze om kwart na drie (!) op om thuis te vertrekken tegen 4u en om 18u terug thuis te komen. Een schat van een vrouw met een groot hart voor kinderen. En met tonnen ervaring, anciënniteit die niet overal naar waarde geschat zou worden. De job van kinderbegeleider is nochthans onbetaalbaar. Wat zij doen voor jonge kinderen heeft een leven lang effect.  Gisterenavond ook de Pano reportage over ouderenzorg gezien ? Herbekijk hier 'Pano' van woensdag 11 oktober

De Morgen vraagt zich vandaag af waarom er zo weinig mensen op de barricaden gaan staan voor mistoestanden in de ouderenzorg. Lees hier het artikel in de Morgen van 11 oktober. Mistoestanden bij crèches en slachthuizen (wat een vergelijking) leidden volgens de krant wel tot publieke verontwaardiging én beleidsdaden. 

Niet akkoord, ook over de organisatie van onze kinderopvang mis ik publieke verontwaardiging én vooral: politieke actie. Over het tekort aan aanbod, over de nakende besparing op kwaliteitsondersteuning, over de gebrekkige hulp die er is voor leerkrachten in de kleuterschool, over de naschoolse opvang waarvoor scholen en lokale besturen en ouders hun plan maar moeten trekken. En wat de zorg aan personen met een handicap betreft, daar kan ik ook een boompje opzetten. (lees hier Tranen op de ochtendkrant)

Waar zijn die barricaden?