05 mrt 2016

Inschrijvingen secundair onderwijs Gent zonder problemen

De Redactie - 05 maart 2016 De inschrijvingen voor het secundair onderwijs in Gent zijn zonder incidenten verlopen. Slechts aan een Steinerschool werd gekampeerd. Dat zegt schepen voor onderwijs (Groen) die wel pleit voor een betere aanpak in de toekomst.

Elke Decruynaere

"Ouders die kamperen voor de schoolpoort om hun kinderen tijdig te kunnen inschrijven, het zijn middeleeuwse toestanden", zegt onderwijsschepen Elke Decruynaere. "Via het Lokaal overleg Platform (LOP) hebben we de ouders opgeroepen om niet te kamperen. Als één ouder ermee begint, ontstaat er een paniekreactie en volgen al snel andere ouders, terwijl er voldoende plaats is."

Vandaag werd er op de openingsdag van inschrijvingen voor secundair onderwijs in Gent dan ook quasi nergens gekampeerd. "Er was een uitzondering, een Steinerschool. Daar hebben we een deurwaarder op af gestuurd om de volgorde van de kampeerders vast te stellen zodanig dat er later geen discussies konden ontstaan. Dat is ook rustig en zonder incidenten verlopen", zegt Decruynaere. "De capaciteit van de school is ook lichtjes uitgebreid zodat er 51 plaatsen waren. Aan de poort stonden 60 mensen, dus negen ervan werden op de wachtlijst geplaatst."

Decruynaere hoopt dat dit de laatste keer is geweest dat er gekampeerd werd voor een schoolpoort. "Wij zijn vragende partij om dit beter te regelen. We moeten in alle geval naar een beter systeem. Het is aan het parlement om eenduidigheid te scheppen."