Investeren in de toekomst in tijden van krapte

Er zijn gemakkelijkere momenten geweest om deel uit te maken van het stadsbestuur. Al voor de verkiezingen pakten budgettaire donderwolken samen boven Gent. Onder meer de zware pensioenlasten zadelen ook onze stad op met een financiële kater. Dat de oefening waar we voor staan zo zwaar zou zijn, kon niemand echter voorzien. Maar we nemen hierin onze verantwoordelijkheid.

Door alle uitgaven kritisch onder de loep te nemen, door grote projecten bij te sturen bijvoorbeeld. Maar ook door te blijven investeren in wonen, armoedebestrijding en werk. We schuwen daarbij geen taboes en kijken ook naar de kant van de inkomsten.
Het verhogen van taksen is nooit een populaire maatregel maar nodig om investeringen in onder andere onderwijs en kinderopvang te betalen. Daarbij kiezen we ervoor om de sterkste schouders de zwaarste lasten te laten dragen. Wat we niet doen, is onze schouders laten hangen. Integendeel, door geld opzij te zetten voor een klimaatbeleid en verkeersveiligheid, investeren we ook in de toekomst van onze stad. Daarin maken we met Groen het verschil. Het is geen makkelijk verhaal maar de weg van de minste weerstand is niet de beste weg voor wie met oog op de toekomstige generatie Gentenaars aan politiek doet.