08 mei 2014

Inzetten op duurzaam STEM-beleid

Opening Fyxxilab in de basisschool KLIM

Op 8 mei 2014 was Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs aanwezig bij de opening van het Fyxxi-lab. Met het project "" bouwt Educentrum een wetenschaps- en technieklab uit.

 

"Naast het inschakelen in het Vlaamse STEM-actieplan zullen we ook eigen accenten leggen zoals duurzaamheid en burgerschapseducatie. Maar ook de ondervertegenwoordiging van meisjes in het wetenschaps- en technisch onderwijs is een uitdaging. En we willen ook kinderen uit kansengroepen warm maken voor STEM. Het uitbouwen van oefenlabs in de stad is hierbij cruciaal." - Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

De schepen benadrukte in haar speech het belang van het onderwijs in Science, Technology, Engineering and Mathematics (STEM) in de strijd tegen de ongekwalificeerde uitstroom. Bedoeling is om leerlingen te motiveren om te kiezen voor wetenschappen, technische vakken of beroepsonderwijs. Maar ook door onderzoekend leren centraal te stellen in het onderwijs, en zo in te spelen op de talenten van de leerlingen. Gent zet de komende jaren in op een duurzaam STEM-beleid.

Elke feliciteerde de initiatiefnemers met de opening van hun lab en riep op tot een doorgedreven samenwerking om in Gent een duurzaam STEM-beleid uit te bouwen.

 

Meer informatie

Fyxxi-lab