22 jul 2019 | 18:30

Is Gent een ingedommelde stad? (Klappen in Gent)

Gruut Gruut Rembert Dodoensdreef 1 | Gent 9000 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Gasten (bevestigd): Franky Devos (Kunstencentrum Vooruit), Ben Van Alboom (journalist, spreekbuis Gents nachtleven), Elke Decruynaere (Schepen van Jeugd), Stephanie D’Hose (Vlaams Parlementslid, specialisme Cultuur)

Moderator: Lisbeth Imbo
INKOM Gratis

Willen we vooral rust en kalmte of mogen onze jongeren zich nog amuseren in Gent? Zit Gent in een generatiewissel waarbij jongeren anders tegen de maatschappij aankijken, ook in een jonge studentenstad zoals Gent? Het uitgaansleven staat ter discussie vanuit de overheden. En leeft ons centrum nog? Of zijn we op weg naar een Gentse versie van een stad zoals Brugge?
Ook jonge start-ups ontstonden of vestigden zich in Gent omwille van de dynamiek van onze stad. Beseffen we dat wel voldoende? Vorig jaar leerden we op “Klappen in Gent” dat bedrijven zich vestigen zich in andere steden. zoals Leuven, is het samenlevingsmodel in Mechelen ook een voorbeeld voor Gent? Hoever staan we met de start-ups in Gent in vergelijking met andere steden zoals Leuven en Antwerpen? Eén jaar na de vorige Klappen in Gent in 2018 maken we een staat op van de positie van onze stad. Is Gent trouwens niet de weg naar Brussel kwijt, want waarom staan we vaker dan ons lief is als laatste in de rij als er in Brussel beslist wordt over projecten en subsidies? We kunnen beter !

We bekijken of er iets structureels aan de hand is: rust en kalmte of een dynamische stad met jong geweld en een bruisend nachtleven?
Franky Devos
Elke Decruynaere
Ben Van Alboom
Lisbeth Imbo
Stephanie D'Hose

Bekijk het event op Facebook:

https://www.facebook.com/events/376942682928170/

Vergelijkbare gebeurtenissen

Alle evenementen ›