27 okt 2014

Jeugd palmt Drongenplein in

Het Laatste Nieuws - 27 oktober 2014 De heraanleg van Drongenplein staat weer op de politieke agenda. En dus vond de jeugd het tijd om ook háár visie kenbaar te maken. De jeugdvereniging Drongen Eigen-Wijs trommelde het jonge volk op.Op Drongenplein werd zaterdagmiddag onder een stralende herfstzon gevoetbald, gesjord, gespeeld en ook gewoon rondgehangen. Want dat is wat de jeugd van Drongen wil: een plein waar ze haar zin kan doen.

"De heraanleg van Drongenplein is uit de politieke frigo gehaald", zegt Adriaan Doutrepont van Drongen Eigen-Wijs. "En dit keer serieus. Er vonden al ontwerpateliers plaats, waar Drongenaars echt hun zeg konden doen. Maar ook de jeugd wil laten weten wat er op het plein nodig is. Wij denken aan groen, zitbanken en speelruimte. Het mag niet alleen parkeerplaats zijn. Vroeger waren er bastketringen op het plein, maar die werden weggehaald omwille van de geparkeerde wagens. Er kunnen gerust twintig plaatsen blijven. Eigenlijk moet het plein vooral functioneel worden ingericht. Want als er bijvoorbeeld een begrafenis is, dan is er wél veel parkeerplaats nodig."

Scouts, Chiro, andere jeugdverenigingen en ook gewoon jongeren uit de buurt deden mee zaterdag. De schepen van Jeugd en de schepen van Openbare Werken kwamen ook kijken. "Ik wil een ontwerp voor het plein klaar hebben tegen het voorjaar van 2015", zegt Filip Watteeuw. "Eerst wordt nog een klankbordgroep opgestart. Op vraag van Elke Decruynaere zal daar ook iemand van Eigen-Wijs worden aan toegevoegd." (VDS)