21 okt 2016

Jeugdleiders in de bloemetjes

Naar jaarlijkse gewoonte wordt eind oktober de "Dag van de Jeugdbeweging" gevierd. Een dag waarop enthousiaste jongeren hun jeugdbewegingskleren aantrekken en laten zien dat jeugdwerk leeft in Vlaanderen. In Gent wordt die dag anders gevierd. Het traditionele ontbijt maakte er sinds vorig jaar plaats voor een nieuw, succesvol concept.

Vandaag tussen 16u en 19u verzamelt het Gentse jeugdwerk na schooltijd in het Coyendanspark voor optredens, een pannenkoek als vieruurtje en randanimatie door verschillende kindvriendelijke organisaties.

Schepen van Jeugd Elke Decruynaere: "Jeugdwerk staat of valt met geëngageerde jongeren en is een leerschool voor het leven.
In Gent zorgt het jeugdwerk voor onvergetelijke herinneringen in het leven van veel kinderen en jongeren.
Met 155 erkende jeugdwerkinitiatieven hebben we een rijk en gevarieerd jeugdwerklandschap, een stevige basis om een kind- en jeugdvriendelijke stad verder uit te bouwen.
Het stadsbestuur zorgt niet alleen voor een goede omkadering, subsidiëring en infrastructuur, maar helpt ook bij leidingstekort en inhoudelijke vragen van jeugdwerkers."

Lees meer op deze website

 

Foto Dag van de Jeugdbeweging Gent 2.JPG