10 nov 2016

Jeugdwelzijnswerkers verzamelen in het Stadhuis

Elke Decruynaere ? 10 november 2016 ? Stadhuis De dag na het 'Child in the City' - congres bliezen jeugdwelzijnswerkers uit alle hoeken van Vlaanderen verzamelen in het Gentse Stadhuis. Stad Gent ontving het door (het Vlaams Steunpunt voor jeugdwerk met maatschappelijk kwetsbare jeugd) georganiseerde congres over de essentie van het jeugdwelzijnswerk. De jeugdwelzijnswerkers bogen zich over twee centrale vragen: Sluit het jeugdwelzijnswerk genoeg aan bij de noden van kinderen en jongeren? Hoe houden we hun noden centraal en hoe gaan we om met de verwachtingen van buitenaf?

Uit De Marge

Schepen van Jeugd Elke Decruynaere: "Jeugdwelzijnswerk is jongeren thuis laten komen, ook al wonen ze er niet. In Gent betekent het jeugdwelzijnswerk dagelijks een echt verschil voor gemiddeld 4000 kwetsbare kinderen en jongeren. En dat is heel belangrijk. Want kind- en jeugdvriendelijkheid gaat over extra speelruimte en hangplekken, maar ook over opkomen voor de belangen en rechten van de meest kwetsbare kinderen en jongeren. Het is een moedige keuze van Uit de Marge vzw om heel kritisch na te denken over de kern van haar opdracht."

In de namiddag werd ook de jaarlijkse Cera-prijs "Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen" uitgereikt. Een prijs voor verdienstelijke projecten die een verschil maken in het leven van kwetsbare kinderen en jongeren.

Meer info vind je op de website van Uit de Marge.