26 okt 2017

Jong en Wijs Prijzen voor een kindvriendelijke stad

Schepen van Jeugd Elke Decruynaere heeft, samen met de Gentse kindersecretaris, voor de tweede keer de Jong & Wijs Prijzen uitgereikt aan mensen en organisaties die zich inzetten om Gent nog kindvriendelijker te maken.  De Gentenaars nomineerden dit jaar 21 kandidaten, waarna een jury de winnaars selecteerde. "Het is niet alleen het stadsbestuur dat Gent kindvriendelijk maakt, het zijn vooral de Gentenaars zelf. Om dat in de verf te zetten, reiken we de Jong&Wijs prijs uit", sprak Elke de aanwezigen toe.

De leerlingen van de school HTI Sint-Antonius hebben een infokaart gemaakt om jonge nieuwkomers wegwijs te maken in Gent. Zij kregen daarvoor de jongerenprijs. Klik hier voor meer info of bekijk de mooie reportage op VRT. 

Foto Mais quelle belle chanson

Matthias Geers kreeg de volwassenprijs omwille van zijn inzet bij Kazou, FOS de Tortels en het mee opstarten van jeugdhuis Klub 32. 

Mais Quelle Chanson, het multiculturele kinderkoor kreeg de organisatieprijs omdat ze erin slagen kinderen uit Ledeberg en Nieuw-Gent op een heel laagdrempelige manier te bereiken met hun muziekproject. Ga naar facebook. 

 

Niet minder dan 2500 Gentenaars stemden voor de Publieksprijs.

Met meer dan 1.000 stemmen is Saskia Van Nieuwenhove de terechte winnares voor haar onvermoeibare inzet voor de rechten van kinderen