12 mrt 2015

Jongeren leggen politici vuur aan de schenen

Het Laatste Nieuws - 12 maart 2015

Jongeren van KRAS, de opvolger van het Scholierenparlement, namen gisteren een paar uur lang de gemeenteraadszaal van het Gentse stadhuis in.Ze gingen er in debat met enkele lokale politici, onder wie schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) en raadsleden Paul Goossens (CD&V) en Ilknur Cengiz (sp.a).

Sinds september komen een dertigtal jongeren uit vier Gentse scholen regelmatig samen om te debatteren over globalisering. Als slotevenement legden ze gisteren in het stadhuis enkele lokale politici het vuur aan de schenen.

De jongeren waren onder meer bekommerd om het gebruik van zonnepanelen op Gentse stadsgebouwen. Schepen Decruynaere verzekerde hen dat ook de stad inspanningen levert, maar wees erop dat de verantwoordelijkheid niet alleen bij Gent ligt. "Het is ook belangrijk dat we samenwerken met de burgers. Zo zijn er mensen met een oud dak dat aan isolatie toe is, maar die hebben daar de middelen niet voor.

Anderzijds zijn er anderen die in een appartement wonen en dat dakprobleem niet hebben, maar wel graag willen investeren. Wij stellen voor om die mensen met elkaar in contact te brengen", zei de schepen nog. De jongeren spraken hun goedkeuring uit over dit soort ideeën. "We zijn heel tevreden over deze slotzitting", vertelt Pieter T'Jampens van de jeugddienst. "De jongeren hadden heel scherpe meningen en gingen goed in discussie met de politici. We hadden dit eigenlijk niet verwacht."

 

Lees het volledig artikel op de website van Het Laatste Nieuws