15 sep 2017

Kartel sp.a-Groen wil samen met de Gentenaars de stad maken: ' Team Gent, dat ben jij ! '

  Kartelsp.a-Groen wil samen

met de Gentenaars de stad maken:

'Team Gent, dat ben jij!'

Rudy Coddens (sp.a) en Elke Decruynaere (Groen) gingen vrijdagmiddag 15 september 2017 op en rond het Grootkanonplein in gesprek met de Gentenaars. Ze nodigden hen meteen uit voor het 'Team Gent Evenement' op zaterdag 14 oktober. "De vele Gentenaars die zich elke dag verplaatsen, hier werken of een eigen zaak opstarten, kinderen naar school brengen, zich ontspannen met vrienden: zij maken Gent tot wat het is. We geven aan hen het woord om te luisteren naar wat beter kan en hoe zij onze stad zien in de toekomst." Alle info zit op www.team.gent . Iedereen die dat wil kan daar vanaf nu al zijn ideeën posten. Want: 'Team Gent, dat ben jij!'

"In Team Gent willen we alle Gentenaars verenigen die samen onze stad nóg beter willen maken", zegt Rudy Coddens. "Iedereen met een open geest en gevoel voor solidariteit en duurzaamheid is welkom. Je hoeft geen drie vrijwilligersjobs te hebben, het maakt niet uit op welke manier je je inzet voor de stad en je medemensen." Elke Decruynaere vult aan: "Het is dat wat Gent maakt, de dingen die mensen voor elkaar en hun stad doen. Gentenaars zien hun stad graag. Tegelijk weten ze zeer goed wat beter kan en hebben ze daar concrete voorstellen over. De handen in elkaar slaan en vooruit met de geit, dat is typisch Gents."

Er staat voor Gent veel op het spel bij de verkiezingen van 2018. "Elke dag tonen we hoe een progressief bestuur het verschil maakt. Dat willen we ook in de toekomst zo houden, samen met vele Gentenaars. We geloven in de kracht van samenwerken. Daarom zeggen we: 'Team Gent, dat ben jij!'"

Zaterdag 14 oktober 2017: 'Team Gent Evenement'

Op zaterdag 14 oktober is een eerste evenement gepland, precies één jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Team Gent blaast verzam  elen vanaf 10 uur in de Sint-Pietersabdij.

"Een mooie symboliek en een perfecte timing om aan ons programma te werken" zegt Rudy Coddens. "We nodigen iedereen uit om langs te komen en 'zijn gedacht te zeggen'. Wij gaan er de krachtlijnen van onze visie op de toekomst voorstellen en tegelijk luisteren naar de ideeën en voorstellen van de mensen. Na 14 oktober gaan we trouwens ons team verder uitbreiden en gaan we ook naar de mensen toe met huisbezoeken."

Elke Decruynaere: "Alle thema's van het stedelijke leven en beleid komen aan bod. We nodigen experts uit en voeden het debat tussen de aanwezigen. Wie niet zo'n prater is, kan ook boeiende workshops volgen zoals 'koken met restjes' of een interactieve markt met middenveldorganisaties. Aan het eind van de dag treedt actrice Veerle Malschaert op, acht jaar lang Carla in 'Flikken' maar vooral ook gekend van  haar comedyshows zoals 'Ecodiva' en haar opvallende actie, eerder dit jaar, om van iedereen een feminist te maken. Kortom: dé  geknipte afsluiter van onze dag!"

Tijdens het evenement kan men ook inspirerende sprekers aan het werk horen zoals professor Tine De Moor, die specialiste is op het vlak van burgerinitiatieven en participatie; en theatermaker Chokri Ben Chikha, die met zijn gezelschap Union Suspecte onder andere de opvallende trilogie 'De Leeuw van Vlaanderen', 'Onze Lieve Vrouw van Vlaanderen' en 'Broeders van Liefde' maakte.

Team Gent online

Vanaf vandaag 15 september staat de nieuwe website www.team.gent online. Daar kan men zich inschrijven voor het evenement op 14 oktober, ook het volledige programma is daar uiteraard te vinden. Men kan zich er ook inschrijven om nieuws via e-mail te krijgen.

Team Gent zit ook op Facebook, daar is een lanceringsfilmpje te zien. Voor het Team Gent Evenement is een eventpagina gemaakt. Team Gent zit ook op Instagram; op Twitter zal men vanaf nu de hashtag #TeamGent vaak tegenkomen.

Alle ideeën nu al welkom!

Gentenaars die hun ei nu al kwijt willen of er op 14 oktober helaas niet bij kunnen zijn, surfen naar www.team.gent : op de website staat ook een invulformulier waarop men zijn idee kan schrijven en meteen online posten.

Contact voor de pers

Rudy Coddens: 0476 49 15 36
Voor Rudy Coddens: Rebecca Vandewalle, 0486 39 61 26

Elke Decruynaere: 0486 76 24 48
Voor Elke Decruynaere: Dany Neudt, 0472 96 68 87