14 okt 2017

Kartel sp.a/Groen wil Gent "warm en progressief" houden

De Morgen - 14 oktober 2017

In Gent hebben vandaag vijfhonderd inwoners deelgenomen aan het eerste 'Team Gent Evenement' van het kartel sp.a/Groen, waarbij gedebatteerd werd over de krachtlijnen voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar."Blijft Gent die open, warme en progressieve stad waar het niet wij tegen zij is, dat is de inzet van de verkiezingen", zei Elke Decruynaere (Groen).

Lijsttrekker Rudy Coddens (sp.a) benadrukte drie krachtlijnen van het nieuwe verkiezingsprogramma, waarvan het eerste echte ontwerp in april 2018 wordt voorgesteld. "We brengen een integraal plan 'Wonen' met bijzondere aandacht voor betaalbaar wonen, met goedkope huurwoningen, sociaal wonen en slimme nieuwe woonvormen. We formuleren ook een visie rond de verkeerscirculatie. Na de binnenstad moet er een verkeerscirculatieplan komen op maat van elke deelgemeente. In Oostakker zal dat bijvoorbeeld anders zijn dan in Drongen."

Circulatieplan

"Het circulatieplan en mobiliteit leven sterk bij de deelnemers aan het Team Gent-evenement", zei Coddens. "We maken daarom een visie op parkeren, trage wegen, openbaar vervoer, gedeelde mobiliteit en verblijfsgebieden, samen met de bewoners en gebruikers van de deelgemeenten. Een derde krachtlijn is jobcreatie, met duurzame economie en werk voor mensen die het moeilijk hebben in onze stad."

 

Lees het volledig artikel op de website van Het Laatste Nieuws