03 okt 2016

Kick off Jong & Wijze Maand

Van zaterdag 1 tot en met maandag 31 oktober 2016 worden er meer dan 80 kind- en jeugdvriendelijke activiteiten georganiseerd tijdens de Jong & Wijze Maand. Het startschot werd afgelopen woensdag gegeven met het hijsen van een echte kindervlag.Bijna 80 kinderen hebben een ontwerp gemaakt, waarna een kinderjury het winnende ontwerp koos.

De winnende vlag, gemaakt door de achtjarige Juliana, werd voor de eerste keer aan het stadhuis opgehangen in aanwezigheid van schepen van Jeugd Elke Decruynaere.

Foto Jong en Wijze VlagTijdens de maand oktober krijgen kinderen en jongeren echt een plek in het centrum van Gent. Daarom kunnen kinderen en jongeren dit weekend de stad veroveren tijdens het Wildemannen Woestewijvenfestival. Het eindigt met een Halloweenfuif in het Gravensteen. Elke Decruynaere: "In 2014 ontving Gent het label kindvriendelijke stad met de wijze woorden dat dat label, net als liefde, iets waar je elke dag aan werkt. Dat werk zetten we een maand lang extra in de kijker met meer dan 80 activiteiten".

 

Een overzicht van het volledige programma www.jongenwijs.gent/jongenwijzemaand