19 apr 2013

Kies voor eerlijke choco op kamp

Het Gentse stadsbestuur roept alle Gentse jeugdwerkinitiatieven op om deze zomer op kamp enkel eerlijke choco te smeren.  Schepen van Jeugd Elke Decruynaere: "Met de actiekrijgen deelnemende groepen voor elke 3 fairtradepotten die ze kopen bij de Oxfam Wereldwinkels, 2 potten gratis. Want kiezen voor cacao uit eerlijke handel garandeert dat de cacao werd geteeld met respect voor mens en milieu. Enkel fairtradechoco is op die manier écht kindvriendelijk." 

'Smeer Ze Op Kamp'

Smeer Ze Op Kamp wil een stimulans zijn om ook bij de rest van de kampaankopen te kiezen voor eerlijke handel. Producten als rijst, koffie of fruitsap komen per definitie uit het Zuiden. Kiezen voor het goedkoopste product lijkt de beste keuze, maar iemand moet daar de prijs voor betalen. Vaak is dat de kleine producent in het verre Zuiden.

Alle jeugdverenigingen die meedoen aan de actie krijgen bovendien een aperitiefpakket én een handige gids waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe ze hun kampaankopen duurzamer kunnen maken. Alle info is te verkrijgen bij de Jeugddienst en bij de Noord-Zuidsamenwerking.

Lees meer over Fairtrade.