06 okt 2015

Kiezen voor gezinnen in de stad

Op enkele jaren tijd kwamen er meer dan duizend plaatsen in kinderdagverblijven en basisscholen bij. Ook de komende jaren wordt er druk bijgebouwd. Dat is nodig want Gent groeit en verjongt. Steeds meer kinderen hebben een plaats of een stoeltje in één van onze voorzieningen nodig.

Nu het stof is gaan liggen, kunnen de ouders van de IVG-school opgelucht ademhalen. Zware verbouwingen toverden de oude turnzaal om tot lichtrijke, moderne kleuterklassen. Ook goed nieuws voor Mariakerke bij de start van het schooljaar. Daar mocht Groene schepen van Onderwijs en Opvoeding Elke Decruynaere het lintje doorknippen van een nieuw schoolgebouw voor de jongste leerlingen.

En er is meer. Op dit ogenblik zijn er op maar liefst 25 basisscholen werken bezig of in volle voorbereiding. Zowel de scholen van het stedelijk onderwijs, het vrije net als het gemeenschapsonderwijs breiden uit. Tegen 2018 zullen de basisscholen 1.500 extra plaatsen tellen.

Tegen 2018 zullen de basisscholen 1.500 extra plaatsen tellen.

Elke: "Elk kind moet naar een school in de buurt kunnen. Dat is nu niet voor iedereen het geval. De enige oplossing daarvoor is investeren. Veel hangt natuurlijk af van de Vlaamse Regering. Als voorzitter van de stedelijke Taskforce capaciteit is het dan weer mijn taak erover te waken dat die uitbreidingen komen net daar waar er tekorten zijn.” 

Het stadsbestuur investeert ruim 50 miljoen euro in het onderhoud van de huidige plaatsen en de modernisering en uitbreiding van het Stedelijk Onderwijs.

Bestaande scholen worden uitgebreid en nieuwe scholen gebouwd. De eerste volledig nieuwe school opent in september volgend jaar zijn deuren in ketel. Jonge ouders zullen dit voelen. Bovendien bouwen we in onze scholen echt aan de toekomst van de stad. Door te investeren in onze jeugd en door de keuze die we maken voor samenwerking en met oog voor duurzaamheid.