10 mrt 2017

Kind moe? Haal buggy onder stadshal

Het Nieuwsblad - 10 maart 2017 - Annelies Rutten

Vanaf woensdag 22 maart kun je een buggy lenen onder de stadshal. Handig voor mensen met kleine kinderen die met de fiets naar het centrum komen. Wat doe je met kleine kinderen als je met de fiets naar de stad komt en je kind nog niet ver kan stappen? Dragen. Of overal de fiets meezeulen. Maar vanaf 22 maart kun je bij Max Mobiel onder de Stadshal een buggy lenen.

De buggytheek komt er na een suggestie van een jonge moeder uit Ledeberg aan de Kindersecretaris. De mama komt het liefst met de fiets naar de stad, ook als ze haar baby meebrengt.

"De suggestie past perfect binnen de ambitie om Gent uit te bouwen tot een kindvriendelijke stad", zegt schepen van Jeugd Elke Decruynaere (Groen), die samen met schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw, de Jeugddienst en Max Mobiel het idee heeft uitgewerkt.

De buggy's kun je lenen in het Fietspunt onder de stadshal, waar ook een fietsenstalling is. Zo kun je je fiets op dezelfde plek achterlaten als waar je de buggy ontleent.

Lenen is gratis. Je betaalt wel een waarborg van 30 euro. Het kan tijdens de openingsuren van het Fietspunt, op weekdagen van 8 tot 18 uur en in weekends van 10 tot 18 uur. Er wordt een banner gehangen om het uitleenpunt goed zichtbaar te maken van op de Green, de groenzone voor de stadshal.

Max Mobiel staat in voor aankoop, onderhoud, reservering en ontlening van de buggy's. Via de website van Max Mobiel zul je vooraf een buggy kunnen reserveren.

De Stad kiest overtuigd voor Gentenaars als doelgroep. Bij een gelijkaardig initiatief in Mechelen worden de buggy's gestald in overnachtingsplaatsen voor toeristen. "Toeristen zullen er in Gent ook gebruik van kunnen maken, maar we mikken in de eerste plaats op Gentenaars die kiezen voor de fiets", zegt Decruynaere.

De buggytheek wordt voorgesteld op 22 maart. Het gaat om een proefproject van twee jaar. De Stad trekt er 5.000 euro voor uit.

 

Lees hier het persbericht Leen gratis een buggy onder de Gentse stadshal