26 nov 2014

Kinderdagverblijf met eigen bib

Elke Decruynaere - Kinderdagverblijf Tierlantuin Gent - 26/11/2014 Tijdens de voorleesweek ging schepen van Onderwijs voorlezen in de nieuwe bibliotheek van kinderdagverblijf Tierlantuin.

Elke Decruynaere

Elke was in goed gezelschap. Onder meer Wouter Deprez, Annelies Verbeke en Marijke Pinoy kwamen voorlezen.

Een crèche met een eigen bib is wellicht een unicum in Vlaanderen.

Via het project 'Op zijn best in het boekjesnest', bouwde het team van Tierlantuin samen met ouders een hoekje van het dagverblijf uit tot bibliotheek. Mama's en papa's ontlenen er kinderboekjes. Grootouders maar ook buurtbewoners en andere vrijwilligers komen voorlezen aan de kinderen die hun eerste woordjes leren in Tierlantuin. Deze crèche in het Rabot zet sterk in op taalstimulering. De voorleesweek is ideaal om dit in de kijker te plaatsen. Voorlezen prikkelt de fantasie en vergroot de woordenschat, draagt bij tot het taalgevoel, het taalbegrip en het concentratievermogen. Daarnaast stimuleert voorlezen ook de sociaal-emotionele vaardigheden.

Schepen Decruynaere: "De medewerkers van dit kinderdagverblijf en de ouders die dit mee mogelijk maakten, schrijven een uniek verhaal in Vlaanderen, waar taalstimulering en participatie hand in hand gaan."