22 okt 2015

Kinderdagverblijf Tierlantuin wint de Prijs voor Vredeseducatie 2015

Elke Decruynaere - Vlaams Parlement - 22 oktober 2015 'Vreedzaam samenleven begint in de hangwieg', zo kopte De Standaard op 12 augustus 2015. Het Gentse Kinderdagverblijf Tierlantuin in het Rabot ontving op 22 oktober de Prijs voor Vredeseducatie 2015.In dit buurtgericht kinderdagverblijf is diversiteit en samenwerken met ouders en de buurt een vanzelfsprekendheid geworden.

Kinderbegeleiders praten met de ouders over opvoedingsgewoonten en gaan ermee aan de slag. Want soms valt een kindje makkelijker in slaap in de hangwieg. Omgekeerd wordt aan ouders uitgelegd waarom de kindjes met blote voetjes buiten lopen. Zowel het team, de ouders, buurtbewoners als de kinderen leven elke dag samen. Dit kinderdagverblijf toont in de praktijk dat kinderopvang zoveel meer is dan enkel op de kinderen passen. Het kinderdagverblijf is geen eilandje, maar maakt deel uit van de buurt.

 

Foto TierlantuinLeerling Nella Peeters was voor 1 dag medewerkster op het kabinet van schepen van Jeugd en Onderwijs Elke Decruynaere in kader van de Zuiddag. Ze ging mee naar het Vlaams Parlement waar de prijs werd overhandigd. "Ik word er blij en gelukkig van als ik zie hoeveel de kinderbegeleiders van hun kinderen houden. De leden van het team hebben allemaal een warm hart!", schreef Nella na afloop tevreden.

Klik hier voor meer informatie