03 okt 2014

Kinderen en shoppers dit weekend baas

Het Laatste Nieuws - 3 oktober 2014 De Gentse binnenstad loopt dit weekend vol 'Wildemannen en Woeste Wijven'. Dat is de naam van een gratis kinderfestival in het centrum, het Patershol en het Prinsenhof. Terwijl de kinderen stoom aflaten, kunnen de ouders hun portefeuille leegmaken tijdens de shopping driedaagse.Het is de allereerste keer dat 'Wildemannen en Woeste Wijven' wordt georganiseerd. "We willen ons profileren als kindvriendelijke stad en dus zijn de kinderen zaterdag en zondag baas van de binnenstad. Aan de hand van een kaartje kunnen de kinderen en hun ouders een parcours in de stad afleggen langs avontuurlijke evenementen, theatervoorstellingen en workshops. Onder andere de stadshal, de Graslei, het Gravensteen, het Prinsenhof en het Patershol dienen als decor", aldus jeugdschepen

Elke Decruynaere (Groen).

Er staan al minstens 37 acts op het programma. Zo rijden Pieter-Jan De Smet, Sioen en Roland Van Campenhout door de stad met hun Piepkesmobiel .De drie muzikanten aken kinderliedjes onder de naam de Piepkes. Ze geven verrassingsoptredens op straat. Onder de stadshal kan men vlaggen of een cape maken. In klein Turkije krijgen de kinderen dan weer een woest kapsel aangemeten.

Kom langs en amuseer je!

De Grasbrug wordt omgedoopt tot percussiebrug. In het Patershol staat dan weer een 'waterdichtheidsmachine' waar de kinderen zich naar hartelust nat kunnen maken. Aan het Arcatheater zit er zelfs een verdrietverwerker die het grote en kleine verdriet van de kinderen wegwerkt. Het festival start zowel op zaterdag als op zondag om 10 uur en is om 18 uur afgelopen. "Reserveren is niet nodig. We vragen enkel dat iedereen afkomt en zich amuseert", aldus Decruynaere.

Vanavond al start ook de shopping driedaagse van Gent. Op vrijdag zijn 250 winkels open tot 20 uur en zo'n 100 winkels zelfs tot 22 uur. Ook zondag doen 200 winkels de deuren open. "Terwijl de kinderen zich uitleven op het festival kunnen de ouders shoppen. Het is ideaal gepland", zegt schepen Christophe Peeters. "In de stad wordt tegelijkertijd voor muzikale omlijsting gezorgd door verschillende koren en bands."