01 jun 2017

Kinderen uit Sluizeken-Tolhuis-Ham aan de slag met LOMAP

Medewerkers van bevraagden kinderen en jongeren in de wijk over wat zij belangrijk vinden in de buurt, specifiek rond de 'Buurt bestuurt'-thema's zoals leefbaarheid en overlast. De voorbije maanden liep in de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham het participatieproject 'LOMAP' voor kinderen en jongeren. Dit project kadert binnen 'Buurt bestuurt', waarbij bewoners voorstellen kunnen doen rond samenleven en overlast in de wijk. 

 

"Voor ons, de burgemeester en alle schepenen, is het goed om alles door de bril van kinderen en jongeren te bekijken. We zijn onder de indruk van de creatieve oplossingen die jullie zelf bedacht hebben! Met enkele daarvan gaan we zeker verder aan de slag."

Elke Decruynaere, schepen van Jeugd Gent.

De afgelopen maanden werkten de kinderen samen met JES-medewerkers hard aan hun project. Het resultaat gaat veel verder dan wat goed en minder goed is in de buurt. 

De deelnemers slaagden er in om zelf heel concrete voorstellen en oplossingen te formuleren die zij zelf, de buurt, de politie en het beleid kunnen leveren om (het leven in) de buurt te verbeteren.  Er kwamen voorstellen om de wijk aangenamer en verkeersveiliger te maken en ervoor te zorgen dat er ook voor ouders voldoende te beleven valt in parken.

Vandaag, 1 juni, organiseerden de kinderen een speeddate met schepenen Elke Decruynaere, Filip Watteeuw, Tine Heyse, Rudy Coddens en met de burgemeester.  

 

Meer info:

www.lomap.be