14 jun 2017

Kinderopvangpunt Gent vergemakkelijkt de zoektocht naar opvang voor baby's en peuters

Stad Gent lanceert Kinderopvangpunt Gent. Het platform bundelt alle opvanginitiatieven voor kinderen van 0 t.e.m. 3 jaar in Gent. In een keer kunnen (toekomstige) ouders een aanvraag indienen voor vijf verschillende kinderdagverblijven en/of onthaalouders. Dat maakt de zoektocht naar een geschikte opvangplaats veel eenvoudiger.

Tot nu toe konden (toekomstige) ouders zich via Tinkelbel al inschrijven voor de 30 kinderdagverblijven en peutertuinen van Stad Gent. Voor niet-stedelijke kinderdagverblijven en onthaalouders moesten ze ieder opvanginitiatief zelf contacteren. Dat betekende heel wat rondbellen. Met Kinderopvangpunt Gent is dat niet meer nodig.

Eenvoudig


Op www.kinderopvang.gent kunnen (toekomstige) ouders zich ook voor de overige 126 private kinderdagverblijven in Gent en de 155 onthaalouders die thuis baby’s en peuters opvangen, inschrijven. Ze krijgen een duidelijk overzicht van alle opvanginitiatieven in Gent. Op basis van eenvoudige filters kunnen ze snel de gewenste opvang voor hun kind vinden. Wie geregistreerd is, kan in een keer een aanvraag indienen voor vijf verschillende kinderdagverblijven en/of onthaalouders, zowel stedelijk als niet-stedelijk. Telefonisch registreren via Gentinfo (09 210 10 10) kan ook.

Ouders hoeven zich hierdoor niet meer op diverse wachtlijsten te plaatsen. Het platform garandeert evenwel geen opvangplek. Voor ouders die zes maanden voor de geplande opvangdatum nog geen opvang hebben, wordt door het Kinderopvangpunt Gent bemiddeld met de opvanginitiatieven.

Aanmelden op Kinderopvangpunt Gent? Dat doet u zo:

Bekijk hier het filmpje.


Coördinator


De Stad Gent investeerde in 2016 in bijkomende middelen om zijn regisseursfunctie voor kinderopvang 0-3-jarigen te kunnen uitbouwen. Naast het online platform Kinderopvangpunt Gent werd budget voorzien om een coördinator Kinderopvangpunt Gent aan te werven. Die opereert voor alle opvanglocaties in Gent en staat los van de organisatie van de Stedelijke Kinderopvang. De Stad Gent zal ook een fysiek loket uitbouwen om ouders rechtstreeks te woord te staan.

'Met Kinderopvangpunt Gent willen we de zoektocht naar een opvangplaats vergemakkelijken. We brengen ook de vraag naar kinderopvang beter in kaart. Dat is zowel voor de Stad Gent als voor Vlaanderen als de subsidiërende overheid belangrijke informatie in het streven naar voldoende opvangplaatsen in onze stad.' Schepen van Opvoeding en Jeugd Elke Decruynaere

 

Lees het volledig artikel op de website van stad Gent.