10 okt 2016

Kinderrechtententoonstelling in het Huis van Kina

Op woensdag 5 oktober 2016 opende schepen van Jeugdbeleid in 'De wereld van Kina: het Huis' een tentoonstelling en workshop over het Kinderrechtenverdrag. 

Oktober is de Jong & Wijze Maand, een maand lang worden kindvriendelijke activiteiten georganiseerd.

De maand is stevig gestart met een daverende editie van het WildeMannen WoesteWijven festival. Dat is een verdienste van Kopergietery, 4Hoog, Circa, Studio ORKA en schepen Annelies Storms (sp.a). Ook andere diensten, collega schepenen en heel wat organisaties en Gentenaars slaan de handen in elkaar om van deze maand een succes te maken. Een kinderfuif in het Gravensteen is de slotactiviteit.

"Het Kinderrechtenverdrag is zowel een kompas voor kinderen en jongeren om hun rechten te kennen en te kunnen afdwingen; als een kompas voor het stadsbestuur, om samen Gent nog kindvriendelijker te maken".

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs en Jeugd, Gent.

Maar een kindvriendelijke stad is meer dan feestjes, het gaat ook over leuke speel- of hangplekken, over het opkomen voor kinderrechten en het reageren tegen het schenden van die rechten. Net daarom sloeg De wereld van Kina de handen in elkaar met de Kinderrechtswinkel. Samen werkten zij de tentoonstelling 'De bende van :P | Kinderrechten Natuurlijk' uit voor klasgroepen van het vijfde en zesde leerjaar. Tijdens de workshop wordt de klasgroep op sleeptouw genomen door de helden Zorgende Zita, Betrokken Benny, Unieke Niek, Pol Privé, Meester dokter en Protector. Zij leren de leerlingen de kinderrechten kennen.

Meer info:

De Wereld van Kina

Wilde Mannen Woeste Wijven

Kopergietery

4Hoog

Studio ORKA