26 mrt 2013

Klacht tegen inschrijvingen Gentse scholen afgewezen

De Gentenaar - 27 maart 2013  De klacht die twee Gentse ouders hadden ingediend tegen de inschrijvingsprocedure voor de Gentse scholen, is niet ontvankelijk verklaard door de Commissie inzake Leerlingenrechten. Dat heeft onderwijsschepen

Elke Decruynaere (Groen) dinsdagavond gezegd op een vraag van Sandra Van Renterghem (N-VA).

 

Twee bewoners van het Elisabethbegijnhof hadden een klacht ingediend omdat hun dochter geen plaats kreeg in één van de twee scholen in de buurt.

 

'Wij waren zeker van een plek voor onze dochter van twee. Maar later bleek dat er van die zestien plaatsen vijftien waren voorbehouden voor kansarme kinderen', klonk het. De ouders voelen zich het slachtoffer van 'positieve discriminatie' omdat het Rabot en het Elisabethbegijnhof in één wijk onder gebracht werden.

 

Door die indeling werden er in de scholen meer plaatsen gereserveerd voor kansarme kinderen. De klacht van de ouders werd ondertussen niet ontvankelijk verklaard. 'De Commissie is niet bevoegd om zich uit te spreken over de gebiedsindeling', zei schepen Decruynaere, die de indeling van de twee scholen in de wijk verdedigde.

 

Lees meer over de inschrijvingsprocedure.