17 apr 2019 | 14:30

Kompanjon viert feest!!

De Centrale (Turbinezaal) Ham 72 | Gent, België 9000 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Kompanjon vzw bestaat 10 jaar en dat willen ze vieren! 

Bekijk hier het promofilmpje

 

Wat doet Kompanjon vzw? 

Kompanjon vzw wil de onderwijskansen van kinderen en jongeren uit kansarme gezinnen verhogen en organiseert hiervoor studie- en opvoedingsondersteuning aan huis. Een student komt wekelijks aan huis, ondersteunt één of meerdere kinderen van het gezin. De student werk hierbij op vraag en maat van het kind en het gezin. Kompanjon vzw kiest er nadrukkelijk voor om de ouders te betrekken bij de studieondersteuning. De tijdelijke studie- en opvoedingsondersteuning heeft als doel dat de ouders na de ondersteuning in staat zijn om hun kinderen zelf meer te helpen bij het schoolwerk.

Studenten uit verschillende opleidingen (lerarenopleiding, sociaal werk, … van diverse hogescholen en universiteiten) kunnen zich opgeven als ondersteuner, een engagement dat ze aangaan in het kader van een stage of praktijkvak. Voor de studenten is het een unieke en beklijvende ervaring om meer vertrouwd te raken met de realiteit van kansarme gezinnen en hun blikveld te verruimen.

De coaches van Kompanjon vzw vormen de schakel tussen de gezinnen en de studenten en zorgen voor een goed contact tussen beiden. Ze selecteren de gezinnen, initiëren de ondersteuning, gaan geregeld langs bij de gezinnen, volgen het proces van ondersteuning nauw op en staan (samen met de hogescholen) in voor de begeleiding en vorming van de studenten.

 

Klik hier voor meer informatie 

Vergelijkbare gebeurtenissen

Alle evenementen ›