01 jul 2015

Lancering label “Gentsche speelpleinen”

Elke Decruynaere ? 1 juli 2015 ? 't Leebeekje Om de eigenheid van het Gentse speelpleinwerk te beklemtonen en als één sterk merk naar buiten te komen, werd op de Startdag het label "Gentsche speelpleinen" onthuld door de schepen van Jeugd , de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking en meer dan 100 animatoren.

Elke Decruynaere

Het label werd ontworpen door de animatoren zelf en voortaan zal elke speelpleinwerking dit label gebruiken in de communicatie met ouders en jongeren.

Schepen Decruynaere: "Op 27 pleinen zullen er deze zomer speelpleinwerkingen georganiseerd worden, de Pretkamjonet zal evenveel keer uitrijden, de Jeugddienst zorgt voor Speelse Wijken op 6 verschillende pleinen. Het Gentse Speelpleinwerk is een sterk merk en hier mogen we best fier op zijn."

Zo'n aanbod vraagt de nodige omkadering. Schepen Decruynaere blijft daarom investeren in kwaliteitsvol jeugdwerk.

Na de lancering van de leidingswervingscampagne #ikgeefleidingingent worden nu ook de subsidies voor jeugdleiders die vorming volgen verhoogd.

De toelagen voor jeugdleiders stijgen van 5 naar 6 euro per dagdeel of van 60 naar 80 euro per cursus en van 120 naar 160 euro maximum per jaar.

 

Klik hier voor een overzicht van het vakantie-aanbod.