03 mei 2019

Meer ruimte voor school in de Brugse Poort: nieuwe klaslokalen en een vernieuwde sportzaal voor basisschool De Piramide en Stibo De Palmboom.

Meer ruimte voor school in de Brugse Poort: nieuwe klaslokalen en een vernieuwde sportzaal voor basisschool De Piramide en Stibo De Palmboom.
Het was een grote uitdaging om in deze dichtbevolkte wijk voor meer (adem)ruimte te zorgen, maar het is gelukt!

'De Brugse Poort is een dichtbebouwde en drukbevolkte buurt. Deze school ligt ingesloten tussen vele huizen. Het was dan ook een uitdaging om deze nieuwbouw voor elkaar te krijgen. Maar de extra lokalen waren erg nodig voor deze buurtschool en de STIBO, die uit haar voegen dreigden te barsten.' 
Elke Decruynaere, schepen van onderwijs

(Adem)ruimte

Nu de tweede fase van de verbouwingswerken afgerond is, krijgen de school en de opvanglocatie letterlijk en figuurlijk meer ademruimte.

Zowel de sportzaal als de klaslokalen werden onder handen genomen, met als resultaat dat de kinderen opnieuw op school kunnen sporten en dat 6 nieuwe leslokalen met elkaar en met de buitenruimte in verbinding staan. De extra lokalen zorgen voor meer binnenruimte, waardoor er letterlijk en figuurlijk meer ademruimte is voor de leerlingen. De verbinding tussen de ruimtes maakt het voor de leerkrachten mogelijk om samen te werken.

STIBO en kleuterklassen dicht bij elkaar

Ook de STIBO-werking kan dankzij de renovatie een kwaliteitsvolle stap vooruit zetten. Zo liggen de nieuwe lokalen van het STIBO nu vlak bij de lokalen van de kleuterklassen, wat een nauwere samenwerking mogelijk maakt. De nieuwe lokalen baden in het daglicht en zijn multifunctioneel ingericht. Opvang, lunchen, slapen, verzorgen en spelen: het kan er allemaal.

Volledige nieuwbouw enkele jaren geleden

Tijdens de eerste fase, een aantal jaar geleden, breidde Stad Gent de school al uit met een nieuwbouw voor vijf extra klassen, een secretariaat, een leraarskamer, een refter met keuken, een extra fietsenberging, sanitair, twee trapzalen en een lift. De refter dient ook als polyvalente zaal die na de schooluren door buurtbewoners gebruikt kan worden. Daarnaast werd de bestaande speelplaats vergroot, opnieuw aangelegd en voorzien van een overdekt gedeelte en fietsenberging.

Bijkomende ruimte

Tijdens deze tweede fase werd de nieuwbouw grenzend aan de Balsamierenstraat gerealiseerd en de brandveilige toegang tussen de oude en de nieuwe school. De nieuwbouw omvat naast extra klassen en de renovatie van de STIBO ook sanitair, een traphal en een multifunctionele ruimte. Er werden energiebesparende maatregelen getroffen op vlak van isolatie, ventilatie, raamprofielen en hoogperformant glas, de bestaande stookplaats werd deels vernieuwd en er kwam aangepaste vloerverwarming.

Reacties

Vennligst sjekk din e-post og klikk på lenken for å bekrefte din nye e-postadresse.