25 nov 2016

Meer verkeersveiligheid voor schoolkinderen

Vorige week organiseerde Brede School Sluizeken-Tolhuis-Ham voor de derde maal 'de week van het Slakske'. Zo willen zij een krachtig signaal geven voor meer verkeersveiligheid in de buurt. De hele week organiseerden betrokken kinderdagverblijven, kleuter- en basisscholen allerlei activiteiten en daagden scholen elkaar uit voor verschillende opdrachten. Auto's reden aan een slakkengangetje door de buurt. Op die manier genoten de kinderen ervan veilig te fietsen en toonden ze tegelijk de nood aan een meer kindvriendelijke en verkeersveilige wijk. De regen vrijdag deed het slotevenement bijna letterlijk in het water vallen, maar het slechte weer kon de pret niet bederven. In de turnzaal van de Triangel entertainde Vita Bike de kinderen en ook schepen van Onderwijs.

"Als schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd kan ik zulke initiatieven waarin wijkscholen, kinderdagverblijven, jeugdorganisaties, buurtwerk en buitenschoolse opvang samenwerken alleen maar toejuichen". 

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

Decruynaere en schepen van Mobiliteit Watteeuw waren van de partij. De deelfietsen die werden aangekocht in het kader van het fietsproject van Brede School werden door hen ingehuldigd. Dat de fietsen bestemd zijn voor gedeeld gebruik, maakt het project zo uniek en tot een voorbeeld voor andere wijken. Niet enkel de buurtscholen, maar ook gezinnen, jeugdorganisaties en het buurtwerk kunnen gebruik maken van de fietsen.