25 nov 2015

Meertalig voorleesuurtje

In het kader van het Plan Geletterdheid en de Voorleesweek was er woensdag 25 november een persmoment in de hoofdbibliotheek van Gent waar dit meertalig project nog eens in de verf werd gezet. 

'Voorlezen is niet alleen plezierig, maar ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Hun fantasie wordt erdoor geprikkeld en het draagt bij aan hun taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. De Stad Gent stimuleert een 'rijke' taalomgeving van jongs af bij alle kinderen.' 

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs Gent

Op het persmoment in de hoofdbibliotheek van Gent naar aanleiding van de voorleesweek, lazen de schepen van cultuur en haar collega van onderwijs voor uit Nijntje. Beide schepenen hadden het belang van voorlezen in je moedertaal onderstreept. Ze voegden dan ook de daad bij het woord. En ja West-Vlaams en Gents zijn ook moedertalen. KOOGO (Koepel van Ouderverenigingen van het Officieel Gesubsidieerd Onderwijs) maakte een videoverslag (zie verder). Nadien waren vrijwilligers aan de beurt die beurtelings in het Arabisch, Portugees en Russisch voorlazen.

 

Bekijk hier het Koogo videoverslag

 

Meer informatie

Boekensite Gent, Voorleesweek, KOOGO • Koepel van Ouderverenigingen van het Officieel Gesubsidieerd Onderwijs