10 jan 2016

Minus One, een jongerencultuurcentrum in volle ontwikkeling

Elke Decruynaere ? 30 januari 2016 ? Opgeëistenlaan 455 Op zaterdag 30 januari organiseert het vernieuwde Minus One een eerste grote activiteit: "Reaktorcafé 1". Dit is een brainstormlab voor vrijwilligers, organisatoren en creatievelingen die mee willen bouwen aan de nieuwe Minus One. De afgelopen jaren kon je er enkel terecht voor het huren van de locatie voor eigen evenementen. Dat kan nog steeds, maar jongeren moeten er ook gewoon kunnen rondhangen of de kans krijgen om eigen projecten uit te werken en daarin ondersteund te worden. Met het eerste Reaktorcafé krijgen jongeren de kans om mee te bouwen aan een jeugdcultureel centrum met een eigen gezicht. Schepen van Jeugd

Elke Decruynaere: "Samen met jongeren timmeren we volop aan een nieuw verhaal. Minus One moet in Gent the next big thing worden voor jong geweld en creatief talent. We willen een plek voor en door jongeren, voor alle vormen van stedelijke jongerencultuur. De vzw kreeg bijkomende middelen vanuit het budget Jeugd voor aanwerving van een extra jeugdwerker om de nieuwe invulling mee vorm te geven".
Ondertussen kunnen ook blokkende studenten dagelijks van 6 tot 29 januari in Minus One terecht. Water en wifi zijn er gratis.