19 mrt 2016

Minus One is opnieuw een hotspot voor jongeren

De ondergrondse fuifzaal aan de Opgeëistenlaan werd in 2007 geopend. Vorig jaar liet schepen van Jeugd een nieuwe invulling uitwerken en werden de subsidies verdubbeld. Minus One wil zich na deze nieuwe start opwerpen als culturele experimenteerruimte voor en door jongeren.Elke Decruynaere

Schepen van Jeugd Elke Decruynaere: "Samen met de beheerders van de zaal en diverse jongeren timmerden we volop aan een nieuw verhaal. Minus One moet in Gent the next big thing worden voor jong geweld en creatief talent."

Na een lange voorbereiding werd vorige week zaterdag het startschot gegeven van de nieuwe invulling met het kunstenfestival KONKREET. Stemschot, Kinky Star, Auw La, Wallin', Minus One en anderen werkten samen aan de eerste editie. Mensen die Minus One kennen als grijze fuifzaal werden verrast doordat de muur in de grote zaal, door verschillende jongeren en onder leiding van Wallin',werd omgetoverd in een graffiti mural. Na de officiële inhuldiging ervan ging de avond van start met een expositie, live muziek, slam poetry en dj's. Met een opkomst van 250 man was de eerste editie van KONKREET een schot in de roos. Volgende afspraak is op 14 mei.