19 jun 2015

Net geen 100 speelstraten in Gent

De Gentse speelstraten zitten in de lift. Met dank aan de 425 peters en meters die afgelopen vrijdag samen met schepenen en Filip Watteeuw het startschot gaven voor het speelstraatseizoen.

 

"De jaarlijkse inzet van vele buurtbewoners toont aan dat de Gentenaar de speelstraten smaken en op hun manier meewerken aan een kind- en jeugdvriendelijke Stad. Een dikke merci!"

Elke Decruynaere, schepen van Jeugd.

Tijdens de maanden juli, augustus en september 2015 worden maar liefst 98 straten omgetoverd tot een speelstraat, waaronder 25 straten die voor de eerste keer een speelstraat worden. Om de pret te verhogen stelt de Stad spelkoffers, twee springkastelen, circusworkshops en trampolines ter beschikking.

"Ook volwassenen kunnen genieten van speelstraten. Zij kunnen activiteiten organiseren die het sociaal contact in de straat opnieuw centraal stellen. Terwijl kinderen spelen, kunnen hun ouders gezellig babbelen of een straatreceptie organiseren", besluit schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw.

Beide schepenen ondertekenden met alle peters en meters een afsprakennota die de organisatie van speelstraten in goede banen moet leiden.