12 sep 2016

Nieuw jeugdhuis in Wondelgem van start

Vandaag, vrijdag 9 september, opent om 19 uur het gloednieuwe jeugdhuis Klub 32 in Wondelgem zijn deuren. Het jeugdhuis komt er op vraag van de jongeren zelf.  , zegt  Groen schepen van Jeugd

"Wondelgem was tot nu toe nog een blinde vlek wat jeugdhuizen betreft. We ontvingen geregeld signalen van de Wondelgemse jongeren dat ze een jeugdhuis misten, een plek om in het weekend samen te komen zonder speciaal naar het centrum te moeten fietsen"Elke Decruynaere.

Het jeugdhuis bevindt zich in de gloednieuwe polyvalente zaal De Zulle, naast sporthal Neptunus.

Een jeugdhuis bestaat niet enkel uit bakstenen, maar vooral uit enthousiaste jongeren. Jeugdschepen Elke Decruynaere : "Ik ben blij dat we zo'n enthousiaste bende gevonden hebben die het jeugdhuis willen runnen. Jongeren kunnen gezellig iets komen drinken, maar er staan ook een heleboel activiteiten op de agenda."
 

Steeds meer jonge gezinnen vinden hun weg naar dit stukje Gent. Dat vraagt extra kind- en jeugdvriendelijke initiatieven vanuit het stadsbestuur.

Na de investeringen in Mariavreugde en De Regenboog, het kindvriendelijker maken van het dienstencentrum vorig jaar en de opening van het Driemasterpark vorige week, is Klub 32 de kers op de taart!

Meer informatie over de opening
Meer informatie over jeugdhuis Klub 32