25 jun 2018

Nieuw record: Gent keurt dit jaar 171 speelstraten goed

De Standaard - 25/06/2018 - Sander Luyten

Deze zomer krijgen 97 Gentse straten het statuut van speelstraat. Voor heel 2018 keurde de stad liefst 171 speelstraten goed.

Een speelstraat is een straat die tijdelijk wordt afgesloten voor alle verkeer. Alleen bewoners mogen stapvoets met de auto in de straat. De straat staat in het teken van de kinderen. Volgens het stadsbestuur genieten ook volwassenen van speelstraten en versterkt het initiatief de sociale samenhang en de betrokkenheid van de buurtbewoners.

Inzet

Voor 2018 keurde de stad Gent 171 speelstraten goed. Dat is een verbetering van het record van vorig jaar, toen 159 speelstraten werden goedgekeurd. 97 van die speelstraten zijn gepland voor deze zomer.

378 Gentenaars – de zogenaamde meters en peters van de speelstraat – hebben zich opgegeven om een oogje in het zeil te houden. ‘Die vrijwillige inzet toont aan dat de Gentenaars de speelstraten smaken en op hun manier meewerken aan een kind- en jeugdvriendelijke stad’, zegt Elke Decruynaere (Groen), schepen van Jeugd. In elke speelstraat moeten minstens drie meters en peters zijn. Zo kunnen de buurtbewoners op een veilige manier genieten van een verkeersvrije straat.

Lees het volledig artikel op de website van De Standaard