28 sep 2017

Nieuw schoolgebouw Wondelgem opent de deuren

Op vrijdag 29 september 2017 opent de stedelijke basisschool De Regenboog in Wondelgem officieel de deuren van haar nieuwbouw. EERSTE LEERLING IN WONDELGEM STAPTE 188 JAAR GELEDEN DOOR DE SCHOOLPOORTHet Stedelijk Onderwijs kent een lange traditie in Wondelgem, met wortels die teruggaan tot 1829. De voorbije decennia kende de school verschillende uitbreidingsprojecten. Steeds meer kinderen vonden er een thuis. Sinds 1 september schrijft de school 500 leerlingen in, waarvan 200 kleuters en 300 leerlingen lager onderwijs. Deze uitbreiding was nodig om elk kind in de eigen wijk naar school te kunnen laten gaan.

 

HET KLOPPEND HART VAN DE BUURT

De Regenboog is meer dan een school. Er werd gestreefd naar een optimale schoolindeling. Zo staan de schoolgebouwen in een diepe U-vorm rond de speelplaats. De kleuters krijgen plaats in de linkervleugel, terwijl in de rechtervleugel en de achterkant plaats is voor het dagverblijf en de basisklassen. Tussen de verschillende vleugels zorgen de luifels voor verbindende elementen. Deze indeling leent er zich toe dat de buurt ook gebruik kan maken van de accommodatie. De uitbouw van de sportzaal als polyvalente zaal biedt de mogelijkheid om naast sporten ook theater-, muziek- en filmvoorstellingen te geven of tentoonstellingen te huisvesten. Maar ook de lokale breiclub is van harte welkom.

 

BEHOUD VAN DE WILGENBOOM NA EEN LEERLINGENACTIE

De groene en avontuurlijke speelplaats, een pareltje binnen de stedelijke scholen, vormt een centrale open ruimte. Op de speelplaats pronkt nog steeds de wilgenboom die dreigde te sneuvelen tijdens de werken. Op vraag van de leerlingen en door aanpassingen aan het ontwerp kon hij blijven staan.