20 feb 2016

Nieuw Speelbos in Drongen

Elke Decruynaere ? 20 februari 2016 ? Vinderhoutse Bossen Op zaterdag 20 februari 2016 planten 120 kinderen en jongeren van een speelbos in Drongen. Niet minder dan 2.000 struiken zullen op een stuk landbouwgrond ter hoogte van de Schoolhoeve, de Heiebreestraat en de Noordgijzelstraat geplant worden. Dit wordt een deel van het toekomstig speelbos. Schepen van Jeugd

Scoutsgroep WoudloperElke Decruynaere zal samen met Schepen van Openbaar Groen Tom Balthazar de aanplanting starten. Nadien zullen de Scouts hun zelfgemaakte totempaal voorstellen aan het publiek.

"Samen met de renovatie van de en de toekomstige verbouwingen van het Chirolokaal Tijl & Nele met een jeugdverblijfscentrum, zal dit speelbos zorgen voor een echte kindvriendelijke toegang tot de groenpool Vinderhoutse Bossen", besluit Elke Decruynaere. De groenpool zal zich uitstrekken over Drongen en Vinderhoute. Iedereen is welkom vanaf 10u15 aan de toegang naar het stuk landbouwgrond in de Heiebreestraat om een handje toe te steken.