02 jul 2014

Nieuwe familiefilm Labyrinthus heeft eigen Gents stadsspel

Het Nieuwsblad - 02 juli 2014 Vanaf vandaag 2 juli loopt de familiefilm 'Labyrinthus' in de biscoop. De film vertelt het verhaal van de veertienjarige Frikke die op zoek moet naar een code om zijn vrienden te redden uit een computerspel. 'Labyrinthus' werd voor een groot deel in Gent opgenomen. Om de film te lanceren, ontwikkelde de firma I Challenge een stadsspel. Woensdagmiddag, werd het, in aanwezigheid van de cast en crew voor de eerste keer gespeeld.Bij de cast zit onder andere ook Nell Cattrysse, de jonge actrice die er met de vertolking van de zieke Maybelle in 'The Broken circle breakdown' mee voor zorgde dat de film genomineerd raakte voor de Oscars.

Naast Nell doen ook Spencer Bogaert, Emma Verlinden en Pommelien Thijs mee. 'De film ziet er veelbelovend uit' wist schepen Elke Decruynaere. 'Met het alle WK-hetze is het in de bioscoop niet veel soeps, maar als er één zomerfilm is die je toch gezien moet hebben, zal het Labyrinthus zijn.'

Woensdagmiddag namen de cast en crew, samen met negen andere teams van kinderen en hun ouders deel aan het stadsspel dat I Challenge speciaal ontwikkelde. Om te winnen moet elk team op zoek naar de virtuele vlaggetjes die op de gps staan aangeduid. Bij elk vlaggetje hoort een opdracht, en kan er dus gescoord worden. Maar het is ook opletten geblazen dat de tegenstanders niet te dicht in de buurt komen, want dan kunnen ze je virtueel bekogelen, en kan je al je verworven punten weer kwijt raken.