08 jun 2015

Nieuwe klassen voor Mariavreugde

Het Nieuwsblad - 8 juni 2015 Met veel vreugde heeft de vrije basisschool Mariavreugde in de Vinkeslagstraat zaterdag zes nieuwe klaslokalen en een polyvalente zaal in gebruik genomen. De lagere school heeft nu een capaciteit van bijna 700 kinderen.Dat de term 'vreugde' in de naam van de school zit, bleek niet alleen uit de titel van het feestprogramma (Vreugdefeest), maar ook uit het enthousiasme waarmee de directrice en de voorzitter van de school het publiek toespraken. De hopen zand die aanvankelijk voor irritatie zorgden, werden hoe meer de werken vorderden alsmaar meer geduld. De directie was zaterdag dan ook gul met champagne en azalea's voor al wie bij de uitbreiding van de school betrokken was, onder wie bisschop Luc Van Looy en de schepenen Filip Watteeuw en

Elke Decruynaere (Groen). 'De bevolking in Wondelgem groeit aan, dus moet het scholenaanbod daar op inspelen', aldus onderwijsschepen Decruynaere die erop wees dat sinds 2007 zowel bij de kleuters als in de lagere school van Mariavreugde honderd kinderen waren bijgekomen. Dat de school investeerde in een 'groene avontuurlijke speelplaats' kon haar alleen maar plezier doen. Zoals bekend, wil de Stad van Gent de meest kindvriendelijke stad van het land maken.

De schepen wees er voorts nog op dat ook de stadsschool De Regenboog in Wondelgem een 'groene avontuurlijke speelplaats' opent en dat men daar de groei van de bevolking voorlopig opvangt met containerklassen. (rtl)