17 apr 2014

Nieuwe speelpleinwerking klokt af op 140 kinderen per dag

De Gentenaar - 17 april 2014 Schepen ondertekende bij het afsluiten van de testperiode van de nieuwe speelpleinwerking van de jeugddienst van de stad Gent zopas het 'Goe Gespeeld' charter. Daarmee verbindt Gent er zich toe een aantal maatregelen te nemen die van Gent de meest kindvriendelijke stad moeten maken.

Elke Decruynaere Decruynaere _ die haar drie maand jonge dochtertje Ada in een draagzak op de borst meedroeg _ liet de kinderen op de speelplaats van De Wijze Boom, waar de speelpleinwerking plaats heeft, zo luid mogelijk schreeuwen en wees hen er daarna op dat vandaag de dag niet iedereen meer kan verdragen dat kinderen spelen en roepen.

Het charter Goe Gespeeld is een samenwerkingsverband tussen verschillende Vlaamse juegdbewegingskoepels en de Vereniging van Vlaamse Jeugddiensten. Gemeenten die het charter ondertekenen verbinden er zich toe acht maatregelen te nemen die het recht op spelen voor kinderen garanderen.

Decruynaere kondigde ook aan dat Gent de prijs van de vernieuwde speelpleinwerking tijdens de vakantie betaalbaar wil houden: 5 euro per dag, en wie van het sociaal tarief geniet 1 euro per dag; Gent organiseert de speelpleinwerking niet langer onder het systeem van Grabbelpas, op verschillende plaatsen, maar doet dat nu onder de naam De Pretfabriek en centraliseert alles in de Sint-Baafskouterstraat in Sint-Amandsberg. De speelpleinwerking zal er uitgebreider zijn in tijd (van 8 tot 18 uur) en de opvangcapaciteit is er bij wijze van spreken onbeperkt. Er zullen vanop drie plaatsen in de stad bussen ingelegd worden naar De Pretfabriek.

 

Meer praktische info op www.gent.be/ouders