20 apr 2015

Onderwijsbazar 'Informarkt rond Hoger Onderwijs' - vrij 24/04 JOC Minus One Gent

Onderwijsbazar - 'Infomarkt rond Hoger Onderwijs' - vrijdag 24/04/2015 - 18u30 - 22u00 - Joc Minus One te Gent Onderwijsbazar is een gratis avond waarbij we 16+'ers willen sensibiliseren rond de mogelijkheden van verder studeren na het secundair/vroegtijdig schoolverlaten. Al te vaak zijn kwetsbare jongeren in hun schoolloopbaan slachtoffer van het watervaleffect of vinden zij door omstandigheden niet het werk dat aansluit bij hun competenties. Wij willen op een laagdrempelige manier voor hen het onderwijslandschap in kaart brengen en de mogelijkheid bieden tot individuele en kostenloze trajectbegeleiding op maat.Het uitgangspunt: "Niet iedereen moet naar de hogeschool of universiteit, maar elke jongere verdient het correct geïnformeerd te worden vanuit een talentgerichte benadering".

De avond is als volgt opgevat:

  1. Infomarkt (adviestafels met medewerkers van De Stap, CVO's, HBO5-opleidingen, UGent, HoGent, Artevelde HS, Beveiligingsberoepen,?)
  2. Speeddate met rolmodellen (succesvolle studenten met een migratie-achtergrond, functiebeperking, moeilijke thuissituatie, ? delen hun ervaringen)
  3. Filmvertoning ('Image')
  4. Meet en Greet en Selfie-time (met regisseur Adil el Arbi a.k.a. 'De Slimste mens ter wereld')

Onderwijsbazar is een samenwerking tussen vzw Jong, Universiteit Gent, Artevelde Hogeschool, HoGent, Provincie Oost-Vlaanderen en De Stap (studieadviespunt)

Klik hier voor meer informatie.