01 dec 2016

One Mile a Day zet Gentse scholen in beweging

Het idee achter One Mile a Day is eenvoudig: dagelijks lange periodes van bankzitten onderbreken door een mijl (1.6 km) te lopen of wandelen. Niet enkel bewegen tijdens de LO-les dus. Het concept komt uit Schotland overgewaaid. Wereldkampioen en mama van twee Tia Hellebaut is grote fan.  

Alle studies tonen aan dat onze jeugd meer moet bewegen. Kinderen kunnen met One Mile a Day hun energie kwijt, terwijl ze in de buitenlucht ook een babbeltje slaan. Het hoeft niet op een vast moment, waardoor de leerkracht zelf een startmoment kiest. Van kledij wisselen is niet nodig, dus het 'tijdverlies' blijft beperkt. "En het mooiste van dit alles, het zorgt voor een betere fitheid en een verhoogde concentratie bij de kinderen", geeft schepen van Onderwijs Decruynaere mee, die na de kennismaking overweegt om het ook in het stadhuis met haar medewerkers op te nemen.

Het project werd voorgesteld aan alle sportleerkrachten van de scholen van het Stedelijk Onderwijs. Sinds de start van het nieuwe schooljaar kozen zeven stedelijke scholen voor het concept van One Mile a day.  Samen met de gezonde vieruurtjes en het waterbeleid kadert dit in een bewust beleid van gezonde scholen.

 

Meer informatie
One Mile a Day