04 mrt 2016

Online aanmelden ook nodig voor middelbare scholen

Morgen starten in het secundair de inschrijvingen. Ondanks een oproep om niet te kamperen gebeurt het in 1 school. Cijfers tonen nochtans dat er voor elke leerling zeker plaats is.

 

"Maar als een grote groep leerlingen naar 1 en dezelfde school willen is er altijd een probleem, ook al is elders veel plaats. Een digitaal aanmeldingssysteem voorkomt kamperen, is transparant en eerlijker." 

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

Voor het basisonderwijs wordt intussen al 8 jaar met Meldjeaan.be gewerkt. Dat is ook decretaal verplicht in tegenstelling tot het secundair.

Ondanks eerdere vragen verkozen die scholen om geen systeem op te zetten. Het gewoon vragen is dus niet genoeg.

"Het moet gedaan zijn met kamperen. Het Vlaams Parlement is nu het inschrijvingsdecreet aan het herbekijken en ik eis aandacht voor het secundair! 1 op 2 scholieren in Gent woont buiten Gent en met de studierichtingen complexer dan basisonderwijs. Dit overstijgt Gent en moet Vlaanderenbreed worden aangepakt."

Elke Decruynaere schepen van Onderwijs

Vanaf september 2016 kondigt zich een groei aan. In bestaande gebouwen is nog plaats en er staan bijkomende in de pipeline maar dat alleen voorkomt kamperen niet.

 

Meer informatie:

Meld je aan in Gent