20 jun 2018

Online inschrijven voor een secundaire school in 2020

In Gent zullen secundaire scholen ook voor het schooljaar 2019-2020 online leerlingen kunnen inschrijven, zoals komend schooljaar. Een princiepsbeslissing is daarover genomen binnen het LOP (Lokaal Overlegplatform). Dat meldt onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen). De inschrijvingsdatum is vastgelegd op 15 maart. Ouders van alle Gentse middelbare scholieren moesten zich voor komend schooljaar inschrijven via een online aanmeldingssysteem. Het stadsbestuur wil op die manier vermijden dat ouders moeten kamperen aan de schoolpoort. Het systeem vertoonde enkele kinderziektes, maar een geoptimaliseerde versie staat in de steigers.

 

“Gent heeft zijn huiswerk gedaan, nu is het aan de Vlaamse Regering. Met enkele eenvoudige beslissingen kunnen zij het online aanmelden in steden vlotter laten lopen en kamperen vermijden."

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs Gent

Gentse scholen kunnen nog tot 31 augustus beslissen of ze opnieuw instappen in het systeem. Ondertussen pleit Decruynaere voor een Vlaams aanmeldingssysteem, zoals eerder aangekondigd binnen de Vlaamse regering.