17 mrt 2017

Op 21 maart vieren we de antiracismedag, Gent maakt er een hele week feest van

Het begint op 17 maart op het Woodrow Wilsonplein met .#Geefme1minuut

Onder dit motto organiseren VZW Jong, Jeugddienst Stad Gent en Unia Gent een gratis pop-upfestival. Van 16 tot 19 uur wordt het plein ingepalmd voor een festival. 

Iedereen wordt opgeroepen om ervaringen met discriminatie of hokjesdenken te delen op het plein of via sociale mediakanalen.

20170316 affiche Groot VolksfeestOp donderdag 23 maart wordt Bij Sint-Jacobs omgetoverd tot Djemaa el Fna, , het bekende plein in Marrakesh, voor een groot volksfeest.  Verkopers, goochelaars, verhalenvertellers, kunstenaars en muzikanten nemen de boel over met dans, zang, dj's , acrobatie en kinderanimatie.  In 2013 startte de eerste Gentse Lente met het begraven van de woorden allochtoon en autochtoon. Sindsdien willen de organisatoren jaarlijks in het kader van de Dag Tegen Racisme het wij-zij denken overstijgen tijdens een groot volksfeest.

Elke Decruynaere: 'Ik maak me als schepen van Jeugd grote zorgen over wat racistische boodschappen teweeg brengen. Ze zijn elke dag te horen en te zien. Wat binnenkomt bij kinderen en jongeren maakt onze stad van morgen' 

Gent is lid van European Coalition of Cities Against Racism en heeft een ambitieus racisme- en discriminatiebestrijdingsplan waarbij verschillende stadsdiensten actie ondernemen in de strijd tegen racisme en discriminatie.