22 nov 2017

Opening gebouwen Jenaplanschool Hippo's Hof Gent

Op woensdag 22 november 2017 opende Hippo's Hof officieel de deuren.  Het gerenoveerde schoolgebouw biedt plaats aan 225 leerlingen.'Eind 2012 stapte ik voor het eerst binnen. Nu is de binnenkant van het gebouw niet meer te herkennen, het resultaat mag er echt zijn. En het komt tegemoet aan een groot plaatsgebrek in de ruimere buurt.'

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

20171123 foto Opening Hippo's Hof Gent

Het schooltje startte enkele jaren geleden heel klein met enkele kleuterklassen. Nu groeit de school door naar een volwaardig basisschool.
De capaciteitsuitbreiding is welgekomen. Niet alleen de bewoners van het Elisabeth Begijnhof maar ook voor de omgeving van de Brugse Poort en het Rabot, is dit een goede zaak. Daarvoor was een totaalrenovatie van een oud schoolgebouw nodig. Voordien werd het gebouw nog gebruikt voor volwassenenonderwijs maar het was totaal uitgeleefd. 

Dankzij een grondige renovatie en de aankoop van een aanpalend huis en een stukje tuin krijgt het gebouw een nieuw leven. Daarbij werden vanzelfsprekend zoveel mogelijk ook naar ecologische oplossingen gezocht. De GRoene en Avontuurlijke Speelplaats (GRAS) zorgt alvast ook voor meer groen en de nieuwe fietsberging is voor de fietsers de kers op de taart. 

Hippo's hof is een Jenaplanschool. Dat betekent dat ze borg staat voor een coöperatieve leef- en werkgemeenschap. De focus ligt op de opvoeding van kinderen. Wereldoriëntatie is het hart van het onderwijs. Gesprek, spel, werk en viering zijn de basispijlers. De kinderen zijn er actief, functioneel, zelfstandig, kritisch, ontdekkend, onderzoekend en creatief bezig, vaak in de vorm van projecten.

De visie zet aan tot een hechte samenwerking met het Stedelijk Initiatief voor buitenschoolse opvang. Zorg is leren en leren is zorg waarbij het welbevinden van de kleuters voorop staat.