10 okt 2016

Opening kinderrechtententoonstelling in het Huis van

Op woensdag 5 oktober opende schepen van Jeugdbeleid in 'De wereld van Kina: het Huis' een tentoonstelling en workshop over het Kinderrechtenverdrag.Elke Decruynaere

Oktober is de Jong & Wijze Maand, een maand lang worden kindvriendelijke activiteiten georganiseerd.

De maand is stevig gestart met een daverende editie van het WildeMannen WoesteWijven festival. Dat is een verdienste van Kopergietery, 4Hoog, Circa, Studio ORKA en schepen Annelies Storms (sp.a). Ook andere diensten, collega schepenen en heel wat organisaties en Gentenaars slaan de handen in elkaar om van deze maand een succes te maken. Een kinderfuif in het Gravensteen is de slotactiviteit.

Maar een kindvriendelijke stad is meer dan feestjes, het gaat ook over leuke speel- of hangplekken, over het opkomen voor kinderrechten en het reageren tegen het schenden van die rechten. Net daarom sloeg De wereld van Kina de handen in elkaar met de Kinderrechtswinkel. Samen werkten zij de tentoonstelling 'De bende van :P | Kinderrechten Natuurlijk' uit voor klasgroepen van het vijfde en zesde leerjaar. Tijdens de workshop wordt de klasgroep op sleeptouw genomen door de helden Zorgende Zita, Betrokken Benny, Unieke Niek, Pol Privé, Meester dokter en Protector. Zij leren de leerlingen de kinderrechten kennen.

Elke Decruynaere: "Het Kinderrechtenverdrag is zowel een kompas voor kinderen en jongeren om hun rechten te kennen en te kunnen afdwingen; als een kompas voor het stadsbestuur, om samen Gent nog kindvriendelijker te maken".

Meer info:

Kinderrechtententoonstelling in Gent: De Wereld van Kina

Foto Jong en Wijze maand Brochure Programma 2016 Jong en Wijze Maand
Logo Kopergietery Kind- en Jeugdtheater in Gent De Kopergietery
Logo 4 Hoog Theater voor de Allerkleinsten 4 Hoog.
Logo Circa Gent Cultuurcentrum Gent Circa  
Logo Studio Orka Studio Orka