13 apr 2019 | 18:00

Opening Susketwiet - De Wereld van Kina

De wereld van Kina: het Huis Sint-Pietersplein 14 | Gent 9000 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Je hoort me wel, maar je ziet me niet - nieuwe tentoonstelling in het Huis van Kina vanaf 28 april

Vermist: Vrouwtje. 15 centimeter groot. Roepnaam Suuske. 


Zet je speurneus op in dit ​​​​​​​speels en inclusief voel- en geluidenlandschap in de vogelzaal van het museum.

Het gonst van de geruchten in de vogelzaal van het museum. De grote bonte specht roffelt een bericht aan de bevolking: "Vermist: Vrouwtje. 15 centimeter groot. Roepnaam Suuske."

Er zouden vreemde vogels bij de verdwijning betrokken zijn. Wat is er gebeurd en wie zijn de daders? In dit speels en inclusief voel- en geluidenlandschap maakt het niet uit of je goed ziet of niet. Vogels zijn mysterieuze wezens en … je hoort ze sneller dan je ze ziet.

bronzen specht in de vogelzaal
Volg de tak en leg je oor te luisteren. 12 inheemse vogels kwetteren er op los over de verdwijning van Suuske. Onderweg voel je de bronzen replica's van de tipgevers.

Op de voeltafel verken je de kenmerken van vogels met je handen en oren. Waarom hebben ze zo'n snavel? En van wie is dit nest? De toegankelijke touchscreens leren je meer over het gedrag, het gezang en de biotoop van de vogels. Sta ook even stil en geniet van de onverstoorde natuurgeluiden en fluitende vogels.

De allerkleinsten vinden in de museumbibliotheek een nest. Helemaal gevuld met kleurrijke vogels. Je kan er even wegdromen of een boekje lezen.

Klik hier voor meer informatie

Vergelijkbare gebeurtenissen

Alle evenementen ›