17 nov 2020 | 09:00

Operatie Geslaagd. Samen tegen vroegtijdig schoolverlaten

De Punt Kerkstraat 108 | Gentbrugge 9050 | België | Kaart en routebeschrijving ›

Save the date

Nog te veel jongeren verlaten een Gentse school zonder kwalificatie. Om dat aan te pakken, bundelt Onderwijscentrum Gent de krachten met tal van partners. Onder de vlag Operatie Geslaagd gaan we samen de strijd aan tegen vroegtijdig schoolverlaten.

Meer weten over wat je zelf kan doen? Kom dan naar de derde Actiedag Operatie Geslaagd ‘Samen tegen Vroegtijdig Schoolverlaten’.

Wat?

Met interactieve lezingen en praktijkgerichte sessies illustreren we de acties en resultaten van Operatie Geslaagd. Thema’s die aan bod komen zijn spijbelen, partnerschap gezin-school, taal, leerloopbanen, brede leer- en leefomgeving en een autonomieversterkend en verbindend schoolklimaat. We bieden inspiratie en tips voor je eigen werking. Afsluiten doen we met een lunch en netwerkmoment.

Voor wie?

Schoolteams (directie, leerkrachten, …) van Gentse secundaire scholen uit alle onderwijsvormen, stafmedewerkers, beleidsmedewerkers, projectmedewerkers, … binnen onderwijs en onze partnerbeleidsdomeinen werk, welzijn, jeugd, cultuur en vrije tijd.

 

Het volledige programma en de link om in te schrijven volgen in september.

Voor meer informatie verwijzen we naar de website van het Onderwijscentrum Gent. 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare gebeurtenissen

Alle evenementen ›